Till innehållet
Meny

Mobilt bredband - surfa var du vill.

Med mobilt bredband surfar du tryggt och stabilt i vårt mobilnät. Ett prisvärt och flexibelt alternativ till fast internet som dessutom inte kräver någon installation. Går att köpa med obegränsad surf.

Bredband hemma.

För hemmets alla uppkopplade prylar.

Surf över mobilnätet som tillgodoser hela familjen. Koppla upp allt från mobiler och surfplattor till spelkonsoler, datorer och smart-prylar.

Läs mer om 3Bredband Hemma

Mobilt WiFi.

När resan är målet.

För dig som surfar med en surfplatta, eller vill kunna ta med dig din uppkoppling på resan. Koppla upp och surfa i hela Sverige och inom EU.

Läs mer om 3Bredband Go

Kontantkort

Helt på dina villkor.

Letar du efter en verkligt flexibel lösning eller vill du bara hålla ner kostnaderna? Med 3Kontant Bredband väljer du själv hur mycket och hur ofta du kan surfa.

Läs mer om 3Kontant Bredband

Vårt nät.

Hur är täckningen där jag bor?

I vårt täckningskarta kan du se hur täckningen är där du bor, eller på olika platser i runt om i landet.

Till täckningskartan

Om det inte funkar.

Felsökning steg-för-steg.

Lyser lampan rött? Går det inte att ansluta? Behöver du byta APN eller uppdatera mjukvaran i routern? Kolla in våra mobil- och routerguider för snabb hjälp.

Till mobil- och routerguider

Allmänt om täckning.

Mobilt bredband använder mobilnätet för överföring av data. Din hastighet och täckning påverkas därför av: väder, vart du är och hur många som surfar på samma mast som du.

Till täckning & nät

Göm inte routern.

Står routern undangömd? Många tjocka väggar hemma? Routern har inbyggda antenner som behöver "fri sikt" för att kunna prestera på toppnivå. Testa dig fram, och hitta den plats hemma där det funkar bäst.

Mät & förbättra din hastighet

Frågor om mobilt bredband.

Vad är mobilt bredband?

Mobilt bredband är bredband över mobilnätet. Fördelen med mobilt bredband är att det kan användas på flera platser - precis som med en mobil. Det spelar alltså ingen roll om du flyttar, eller om du vill använda bredbandet på olika platser. Mobilt bredband är bredband hemma, i båten, i husbilen eller på landstället.Hur snabbt är mobilt bredband?

Hastigheten styrs av hur täckningen är där bredbandet används. Läs gärna mer om vårt nät, täckning och hastighet på våra nätsidor. Normalhastigheten för 3G är 6 – 20 Mbit/s och för 4G är det 10 – 54 Mbit/s. Det är tillräckligt för att kunna strömma film och serier i hög kvalitet.Behöver jag installera något (eller ha speciell utrustning) för att kunna använda mobilt bredband?

Den enda förutsättningen för att det ska fungera för dig med mobilt bredband är att det finns täckning där du ska använda det. Om du köper ett abonnemang med 24 månaders bindningstid ingår en router eller en surfplatta. Det kräver inte någon installation förutom att sätta i själva SIM-kortet. Om du köper utan bindningstid, eller med kontantkort (bara själva SIM-kortet) behöver du själv köpa ett kompatibelt modem eller router (finns hos de flesta återförsäljare som säljer teknisk utrustning).Finns det hjälp att få, exempelvis om något strular?

Ja, vi erbjuder kundservice över telefon, chatt, e-post och i butik. Du kan även ta hjälp av vår samarbetspartner Hemfixare - de kan hjälpa till om du vill göra något speciellt med bredbandet, som att exempelvis förlänga anslutningen (i en villa), hjälpa till att hitta en speciell antenn till husbilen och så vidare.Kan jag koppla upp min stationära dator, tv-box eller spelkonsol till ett mobilt bredband?

Om du väljer abonnemanget 3Bredband Hemma och binder det på 24 månader ingår en router. Den routern har uttag för trådbundna anslutningar, vilket betyder att du kommer kunna koppla upp din stationära dator, tv-box och liknande som kräver just en trådbunden anslutning.Varför ska jag välja mobilt bredband över ADSL, kabel-tv eller fiber?

Att dra in fiber kan vara kostsamt och ta tid, eftersom det kräver installation. ADSL-nätet, eller kopparnätet, håller på många ställen i landet på att avvecklas. Mobilt bredband är inte förknippat med några installationskostnader eller låst till en specifik plats. Mobilt bredband är en flexibel bredbandslösning som jämfört med övriga uppkopplingstyper är relativt billig.

Köp mobilt bredband.

Med mobilt bredband från Tre kan du koppla upp alla dina prylar - oavsett om du är hemma, borta eller på väg.

Köp mobilt bredband med router